Međunarodni Lakros turnir u Beogradu

Postavio | 02-05-2015

Proteklog vikenda, 17.4. do 19.4., u Beogradu na stadionu FK BASK na Carevoj Ćupriji, održano je treće izdanje međunarodnog lakros (Lacrosse) turnira Zombies Cup, koje je ujedno predstavljalo i pretposlednji turnir regionalne CELL (Centralnoevropska Lakros Liga) lige.

Učestvovalo je devet klubova i jedan turnirski tim iz Nemačke, sastavljen od igrača iz nekoliko najjačih nemačkih prvoligaških klubova – sa deset timova ovo je bilo najveće izdanje ovog turnira do sada. Timovi koji su učestvovali su Poznan Hussars iz Poljske, Bocconi Lacrosse iz Italije, MATML iz Nemačke, Budapest Blax iz Mađarske, Moscow Lacrosse iz Rusije, Graz Gladiators iz Austrije, Zagreb Bulldogs iz Hrvatske, Olimpija Lacrosse iz Slovenije, Bulgarian Khans iz Bugarske kao i domaći tim, Belgrade Zombies kome se priključilo par igrača iz novoosnovanog tima Novi Sad Titans.

13076807_1697467753874360_6087156219697609812_n

Nakon tri dana žestokih utakmica, tokom kojih je publika mogla da vidi brojne majstorske poteze svih ekipa i neke od brilijantnih akcija koje su rezultirale golovima, kao pobednik je izašla italijanska ekipa Bocconi Lacrosse iz Milana, koja je u finalu savladala poljski tim Poznan Hussars rezultatom 8:1 i time pokazala svoj kvalitet. U borbi za treće mesto, nemački MATML pobedio je ekipu iz Budimpešte i osvojio pehar za treće mesto.

Beogradski tim je zauzeo šestu poziciju na konačnoj tabeli uz učinak od dve pobede i dva poraza, nakon poraza od Moskve rezultatom 0:4. Prvog dana turnira, domaći tim je savladao bugarsku ekipu rezultatom 4:2, a zatim je poražen od strane tima iz Budimpešte rezultatom 5:3 u utakmici održanoj par sati kasnije koja se takođe računala u okviru regionalne CELL lige. U subotu, drugog dana turnira, ostvarena je pobeda nad timom iz Zagreba rezultatom 6:2, u utakmici koja je takođe imala dvostruki značaj zbog turnira i lige. U nedelju ujutru odigrana je naknadna utakmica CELL lige, između Olimpije i našeg tima, u kome je trijumfovala ekipa iz Slovenije, a zatim je nekoliko sati kasnije odigrana utakmica za peto mesto protiv ruske ekipe Moscow Lacrosse u kojoj je pobedila ekipa iz Moskve, zauzevši peto mesto.

U okviru CELL lige, Beogradski Zombiji se sa 22 boda nalaze na trećem mestu, iza ekipa iz Slovenije (29 bodova) i Mađarske (27 bodova), dok je na četvrtom mestu tim iz Hrvatske. Naredno kolo, ujedno i poslednje u ovoj sezoni, održaće se 16.5. u Ljubljani, dok će naredna sezona započeti na jesen ove godine turnirom u Zagrebu.

Leave a Reply