Iz produžetka u finale

Postavio | 08-06-2017

belgrade-zombies

U Subotu 27. Maja nastavljena je SLL. Posle zimske pauze i reprezentativnih obaveza nastavljena je premijerna sezona Srpske Lakros Lige.

Kao što znate, prvi deo sezone Beogradski Fantomi su završili na prvom mestu i automatski obezbedili svoje mesto u velikom finalu SLL-a. U polufinalnoj utakmici u borbi za drugog finalistu, sastali su se Beogradski Zombiji i Titani iz Novog Sada. U utakmici koja je obilovala golovima i preokretima obe ekipe su pokazale zavidan nivo lakrosa. To i ne čudi jer se igrači oba tima nalaze u punom trenažnom procesu u okviru priprema reprezentacije za evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Finskoj.

Utakmica je bila neizvesna do samog kraja. Ekipa iz Novog Sada je pokazala odličnu igru tokom cele utakmice. Regularni deo utakmice je završen rezultatom 6:6. U nastavku se igrao produžetak od 5 minuta u kome su Zombiji pokazali svoje iskustvo i pred sam kraj produžetka postigli gol za konačni rezultat 6:7, što je bilo dovoljno za ulazak u finale.

Pored činjenice da su obe ekipe igrale sportski i korektno, da je bilo lepih poteza i interesantnog lakrosa, raduje činjenica da smo po prvi put videli i neke nove mlade igrače koji su svojom igrom pokazali da će na njih najozbiljnije moći da se računa u budućnosti.

Na kraju u velikom finalu imaćemo beogradski derbi između Beogradskih Fantoma i Beogradskih Zombija. Naknadno će biti objavljeno mesto i vreme odigravanja velikog finala SLL-a. Srećno!