Zombiji šampioni Srbije

Postavio | 28-06-2017

Zombiji šampioni Srbije

Završena je prva sezona Srpske lakros lige na najbolji mogući način, odličnom, atraktivnom finalnom utakmicom između Beogradskih Zombija i Beogradskih Fantoma. U utakmici koja je obilvala atraktivnim potezima, brzom igrom i lepim golovima, u neizvesnoj završnici pobedu je odnela ekipa Zombija. Rezultat na kraju utakmice je bi 11 prema 10 za nove šampione SLL-a , Beogradske Zombije.

Ovo je bila neizvesna utakmica kao u ostalom i sve utakmice u okviru ovogodišnjeg, premijernog izdanja SLL. Veoma sam srećan zbog pobede mog tima i igre koju su moji igrači pokazali tokom cele sezone, a naročito tokom finalne utakmice kada smo u poslednjoj četvrtini gubili sa dva gola razlike. Čestitao bih titulu svojim saigračima. Čestitam i ekipi Beogradskih Fantoma na odličnim utakmicama tokom cele sezone i prikazanj igri u finalu. Vidimo se svi sledeće sezone – prvi su utisci kapitena pobedničke ekipe i MVP-a Srpske lakros lige Aleksandra Jovanovića nakon završenog finala.

Utakmica se igrala na terenima FK Borča po izuzetno toplom vremenu, na momente neizdrživoj temperaturi, ali igračima obe ekipe to nije bio problem da pokažu možda i najbolji lakros ove sezone u Srbiji.

srpski lakros serbian lacrosse

Dali smo sve od sebe što me veoma raduje. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice ali osetio se nedostatak iskustva što je rezultiralo porazom u finalnoj utakmici. Veoma smo srećni što smo imali priliku da budemo akteri istorijskog finala SLL-a. Poraz u finalu nam daje samo još jedan motiv da se što bolje pripremimo za narednu sezonu, da treniramo još jače i da naredne sezone osvojimo titulu. Čestitam ekipi Beogradskih Zombija na zasluženoj pobedi u finalu – izjavio je kapiten Beogradskih Fantoma Lazar Matijašević .

Sve u svemu lep završetak premijerne sezone SLL-a. U ovoj sezoni smo imali priliku da uživamo u lepom lakrosu i imali smo priliku da vidimo nekoliko novih mladih igrača. Prva sezona je završena. Titulu su zasluženo odneli Beogradski Zombiji. Odličnu igru su pokazali Beogradski Fantomi i Novosadski Titani. Radujemo se sledećoj sezoni u kojoj očekujemo još novih igrača, lepih poteza novih timova i naravno vrhunskog Lakrosa. Sezona je završena ali za neke igrače nema odmora jer tek predstoje reprezentativni izazovi. Uskoro se očekuje objavljivanje konačnog spiska igrača za Evropsko prvenstvo u Boks lakrosu koje će se održati u Finskoj od 8 do 16 Jula. Uživaćemo dok ove igrače budemo gledali na evropskoj sceni, a što se tiče SLL-a, vidimo se sledeće sezone.