Konačan spisak putnika za Finsku

Postavio | 28-06-2017

box2017

Nakon tri završena reprezentativna kampa i završetka premijerne sezone Srpske lakors lige, posle gotovo 18 meseci priprema definisan je konačni sastav srpskog nacionalnog lakros tima koji će braniti boje Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u boks lakrosu koje će se održati u Finskoj u gradu Turkuu od 8 do 15 Jula.

Pre objavljivanja spiska da se ukratko podsetimo kako je tekao tok priprema. Sa zvaničnim kampovima reprezentacije počelo se prošle godine u Oktobru mesecu održavanjem petodnevnog kampa u Beogradu i Novom Sadu. Zatim, 1. Januara 2017. godine, igrao se u Beogradu trening kampa gde je naša reprezentacija imala priliku da sparinguje sa timom Poljske i Izraela. U Aprilu mesecu ove godine održan ja tradicionalni Zombi kup koji je ujedno bio i drugi od tri kampa reprezentacije. Konačno završni i najznačajniji kamp, treći po redu održan je u Pragu, E-Box 2017, na kome je naša reprezentacija imala priliku da odigra par jakih boks lakros utakmica. Ujedno ovo je bila i poslednja jača provera pred Finsku gde je selektor reprezentacije Stu Sterparn mogao da sagleda igrački potencijal Srbije.

Na kraju celog ovog puta, došli smo do konačnog spiska reprezentativaca koji će putovati na EBLC 2017 u Finskoj i to su:

Slobodan Melović #19 golman
Marko Ćelić #30 golman
Vladimir Paunović #3 odbrana
Miloš Ivanišević #6 odbrana
Ivan Negrojević #10 odbrana
Uroš Matijašević A #14 odbrana
Nemanja Laganin #15 odbrana
Sava Grkinić #48 odbrana
Stefan Lazić #69 odbrana
Stevan Kriss #16 odbrana/tranzicija
Stefan Trajković #1 tranzicija
Nikola Bibesković #8 napad
Spencer Kriss #12 napad
Filip Nikolić #13 napad
Milan Bibesković #22 napad
Lazar Matijašević #27 napad
Aleksandar Jovanović C #44 napad
Miloš Vukašinović A #87 napad

Stu Sterparn glavni trener
Dave McWhriter trener odbrane
Tina Carter timski fiziotarapeut
Vesna Kriss timski doktor
Timothy Kriss timski doktor