Proleće, godišnje doba u znaku Lakrosa

Postavio | 04-05-2018

Ove godine, 7 put za redom održan je najveći i najjači lakros turnir u ovom delu Evrope, Zombi kup 2018. Na turniru je učestvovalo 7 ekipa čiji su igrači došli iz preko 12 zemalja Evrope i to:

  • Phantoms Belgrade mix team – miks tim sastavljen od igrača iz Švajcarske, Nemačke, Slovačke, Italije i Srbije
  • Hero City All Stars mix team – miks tim sastavljen od igrača iz Rusije i Mađarske
  • Bulgarian Khans, Sofija
  • Istambul Sultans, Turska
  • Olimpija iz Ljubljane, Slovenije,
  • Cro Lax Mix Team – miks tim Hrvatske, selekcija igrača iz hrvatske lakros lige
  • Beogradski Zombiji, Srbija

I ove godine na turniru je moglo da se vidi dosta lepog i kvalitetnog lakrosa. Posebno raduje činjenica da smo mogli da vidimo nekoliko novih domaćih i stranih igrača koji će u budućnosti nositi razvoj i popularizaciju ove igre. Posmatrajući razvoj turnira godinama u nazad zapaža se rast kvaliteta utakmica o čemo svedoči i veći broj veoma neizvesnih utakmica koje su ove godine odigrane.

Pobednik ovogodišnjeg turnira je miks tim iz Evrope koji je ove godine igrao pod nazivom Phantoms Belgrade mix team koji je u finalu uspeo da pobedi domaći tim Beogradske Zombije koji su drugi put u istoriji ovog turnira uspeli da dođu do finala i zasluženo osvoje drugo mesto. Treće mesto je osvojio prošlogodišnji šampion turnira Hero City All Stars mix team.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten Beogradskih Zombija Aleksandar Jovanović. Pored nekoliko iskusnijih igrača iz više timova koji su pokazali visok nivo igre raduje činjenica da smo ove godine mogli da vidimo i nekoliko mladih igrača u svakoj ekipi koji su pokazali da su budućnost ovog sporta. Zombi kup je od svog osnivanja sad već davne 2012. godine osnovan sa idejom promocije i širenja Lakrosa kao sporta u ovom delu Evrope i davanja prostora mladim, novim igračima da steknu preko potrebno iskustvo. I ako turnir iz godine u godinu raste, od osnovne ideje nije odustao.

Sledeći Zombi kup zakazan je za proleće 2019. godine.

Još jedna izuzetno bitna vest, a koja se tiče Lakrosa i našeg saveza. Na sednici Sportskog saveza Srbije održanoj u Čačku 04. Aprila 2018. godine Srpski Lakros Savez je primljen kao pridruženi član u Sportski savez Srbije. Nastavljamo da radimo, rastemo, popularizujemo i razvijamo ovaj sport. Pridruži se i ti!!!