Za kraj 2019. godine

Za kraj 2019. godine

Bliži se kraj još jedne uspešne godine. Ovu 2019. godinu smo ispunili mnogim pobedama, velikim putovanjima i novim iskustvima. Nije postojao bolji način da započnemo godinu nego da već 1. januara odigramo „Novogodišnje utakmice“. Verovatno je baš kod nas bila odigrana prva lakros utakmica 2019-te. Naravno to nikada ne bi ostvarili da nam u posetu nisu došli prijatelji iz Izraela. Taj dan nam je svima bio poseban jer su, između ostalog, naše devojke odigrale svoju prvu utakmicu. Način na koji smo proveli prvi dan nove godine je bio siguran znak da će i ostatak godine biti tako uspešan.

Ubrzo posle toga naši momci iz tima Beogradski Zombiji su nastavili tim putem i učestvovali na „NewYears cup“ u Budimpešti, što je služilo kao odlična priprema za dalja takmičenja i odlazak na Svetsko Prvenstvo.

U martu smo počeli sa novom sezonom Srpske Lakros Lige. Ove se sezone u ligi su se takmičila tri tima Beogradski Zombiji, Novosadski Titani i Beogradski Fantomi. Kao i svi odrađeni treninzi, ove utakmice su nam takođe služile kao ozbiljna priprema za ono što nam sledi.

Ubrzo je stigao i Zombies Cup, koji se već godinama tradicionalno održava. Prisustvovao je veliki broj timova iz raznih krajeva Evrope. Zombiji su ove godine zauzeli treće mesto i već se pripremaju za sledeću godinu. Kao i svake godine, kup je prošao u lepoj atmosferi i sa mnogo zanimljivih utakmica.

Kako se Svetsko Prvenstvo približavalo, tako su naši igrači sve jače trenirali i kao poslednju pripremu otputovali na „Sofia lacrosse cup“. Nije bilo pauze i preko leta se još vrednije treniralo.

Polako stižemo do najvažnijeg događaja ove godine, a to je Svetsko Prvenstvo u boks lakrosu koje se održalo u septembru u Kanadi. Naši reprezentativci su spremno otputovali na taj dalek i dug put. Za neke je to bio drugi put da odlaze da predstavljaju našu zemlju na tako velikom takmičenju, a neki su prvi put iskusili tako nešto. Svi su dali sve od sebe, trudili se najviše što mogu i pored jake konkurencije zauzeli 12. mesto. Samo učešće na prvenstvu je za sve nas velika stvar i najveći uspeh koji smo ostvarili ove godine. Svaki trening se isplatio i zadovoljni smo kako smo prošli. Veoma smo ponosni na sve što je naša reprezentacija postigla, kao i na svakog igrača posebno.

Nakon povratka reprezentacije napravili smo mali predah, ali ubrzo nastavili starim tempom. Završena je i ova sezona lige i kao i prethodnih godina titulu šampiona nose Beogradski Zombiji.

Kako se sezona utakmica završila mogli smo da se posvetimo razvoju lakrosa. U novembru smo učestvovali na Sajmu Sporta što je bila odlična prilika da upoznamo više ljudi sa našim sportom i počastvovani smo što smo bili deo toga.

https://www.facebook.com/sportskisavezsrbije/videos/432150124117591/?t=27

Prisećanje na sve što smo uradili ove godine nas je podsetilo koliko iz godine u godinu sve više rastemo kao sport. Spremamo se za sve što nas dalje čeka i zahvalni smo na svim lepim trenucima koje nam je lakros doneo u ovoj godini. Bila je ovo jedna uspešna godina i nadamo se da nas u sledećoj čekaju još bolje stvari. Sada dolaze praznici, a i zaslužen odmor za sve nas. Želimo svima srećne praznike i puno uspeha i sreće u Novoj godini.

Piše: Darja Ratković