I SOMBOR IGRA LAKROS

I SOMBOR IGRA LAKROS

November 2, 2021 Uncategorized 0

Dobrodošli Aligatori!

Napokon je dosao dan da momci i devojke iz Sombora uzmu štap za lakros u ruke i oprobaju se u ovom dinamičnom i za njih novom sportu. Nakon nekoliko prezentacija i upoznavanjem sa sportom članovi hokejaškog kluba Sombor Alligators imali su mogućnost da uče od najboljih. Reprezentativci Srbije krenuli su put Sombora 10.10.2021. kako bi buduće saigrače upoznali sa osnovama i uveli ih u svet lakrosa. Kapiten reprezentacije Srbije, Aleksandar Jovanović, kao i zamenik kapitena Uroš Matijašević bili su samo neki od reprezentativaca koji su posetili Sombor.  

Aligatori su imali priliku da sa njima prođu kroz osnovne tehnike i da kroz pokazni trening vide kako lakros izgleda. Na treningu su se mogle videti vežbe za pas, šut, finte, kao i mnogi drugi elementi svojstveni ovom sportu. Novajlije su se sa svojim iskustvom igranja hokeja lako navili na lakros štap i ubrzo ušli u ritam trening i do kraja uspeli da pokažu zavidnu tehniku.  

Po završetku treninga sledio je vrhunac dana. Reprezentativci Srbije i Aligatori podeljeni među sobom odigrali su revijalnu utakmicu. Novi igrači imali su priliku da osete adrenalin jedne lakros utakmice, a iako mladi odlično su se nosili sa pritiskom igranja sa daleko iskusnijim igračima i brzo su uhvatili korak sa našim reprezentativcima. Viđeno je nekoiko izuzetno atraktivnih poteza i postignuto mnogo lepih golova. Nakon utakmice Aligatori su imali priliku da popričaju sa reprezentativcima i saznaju još mnogo toga o lakrosu kao i uspesima samog nacionalnog tima. 

Naši igrači vratili su se u Beograd gde nastavljaju sa treninzima i željom da se što pre ponovo sastanu sa Aligatorima kako bi u novoj utakmici proverili njihove veštine. Nadamo se da je Sombor samo jedan od gradova koji će nam se pridružiti na putu da Srbiju upozamo sa lakrosom.

 

I još jednom, DOBRODOŠLI ALIGATORI! Vidimo se na terenu!